Sommer koncerter i Stoense Kirke 2012 på Langeland.
 

 

Weekendavisens legendariske musikanmelder Peter Johannes Erichsen omtalte i avisen juli 2011 en af koncerterne i Stoense kirke som ”et stjerneskud” og beskrev kirken som stedet ”hvor så mange af tidens nye store stjerner for første gang” har præsenteret sig selv og deres repertoire for danskerne. På den baggrund er det ikke så mærkeligt, at mange turister til Langeland tilrettelægger deres ferie efter datoer for koncerterne i Stoense kirke – som Jyllandspostens anmelder John Christiansen forrige sommer kaldte for ”Danmarks kunstneriske mest bemærkelsesværdige sommerkoncerter”.

Også i denne sæson, som er den 35. i denne traditionsrige festival for klassisk musik på højt niveau, præsenteres internationalt berømmede kunstnere for første gang i Danmark.

 


 

Oxana Shevchenko - lørdag den 23. juni kl. 15:30. 2012.

Oxana Shevchenko blev født 1987 i Kazakstan. Hun debuterede som niårig i Mozarts 21. klaverkoncert sammen med Kazakstan Stats Symfoniorkester. Som tiårig vandt hun sin første musikpris ved en international klaverkonkurrence, og siden er det gået slag i slag ved de store konkurrencer rundt om i verden. Senest vakte hun furore, da hun fejede alle andre deltagere bag sig og vandt den højt eftertragtede Scottisch International klaverkonkurrence i 2010.    

Koncerten, der er den eneste i Danmark og tillige Oxanas danske debut, finder sted i Stoense kirke lørdag den 23. juni klokken 15:30. Ved koncerten spiller hun Mozart, Chopin, Schubert og Liszt.


Se filmklip herunder fra koncert andet steds.

 


 

Walsh-Drucker-Cooper Trio - lørdag den 30. juni 2012.

Allerede ugen efter spiller den estimerede Walsh-Drucker-Cooper Trio – ”klavertrio i verdensklasse” skrev en anmelder efter trioens sidste optræden i Stoense. Trioen blev dannet af første violinisten Eugene Drucker fra den berømte Emerson Kvartet. Drucker er genial på sin Stradivarius, og det mærkes, at han nyder samspillet med pianisten Diane Walsh og cellisten Roberta Cooper ( som han er gift med ).

Diane Walsh har en lang karriere bag sig. Hun har vundet mange internationale konkurrencer og optræder jævnligt som koncert solist – hvad i øvrigt også Drucker gør. Roberta Cooper er som sin mand en gudbenådet musiker. Hun spiller ofte som gæste kunstner i Emerson Kvartetten og som solist ved kammermusikfestivaler fortrinsvis i USA.

 

Se filmklip herunder fra koncert andet steds.

 

Koncerten finder sted lørdag den 30. juni klokken 15:30 i Stoense kirke. Programmet omfatter værker af Haydn og Schubert samt en solosonate for vioin af Saint-Saëns.


 Angelika Kirchschlager - lørdag den 14 juli kl. 15:30 2012

Mezzo sopranen Angelika Kirchschlager er kendt og elsket for sin sang og optræden på de store operascener rundt om i hele verden. I de senere år synger hun lige så ofte lieder, og i denne genre er hun også kendt og elsket for sine såvel følsomme som dramatiske fortolkninger. At hun tillige med musikanmelderens ord er ”Stoense koncerternes sande muse” viser, hvilken uorthodoks diva hun er.

Nu vender hun tilbage til Stoense kirke, hvor hun optrådte, allerede før hun blev berømmet som stjerne ved festspillene i Salzburg og Schubertiaden i Hohenems.

Ved koncerten i Stoense bliver hun akkompagneret af den engelske pianist Julius Drake, som ligeledes har spillet i Stoense igennem mange år. Der eksisterer en særlig lydhørhed mellem Kirchschlager og Drake, måske fordi de to er nære vener og tillige har optrådt sammen i mange år.

Der venter en stor koncert i Stoense kirke lørdag den 14. juli klokken 15:30 med sange af Schumann og Liszt.

 

Se filmklip herunder fra koncert andet steds.

 


 

Mojca Erdmann - lørdag den 28. juli kl. 15:30. 2012.

Ved årets sidste koncert i Stoense kirke den 28. juli får nok en ny stjerne, sopranen Mojca Erdmann sin danske debut.

Hun debuterede i Salzburg i 2006, og allerede dengang fik hun anmelder roser for sin teknik og stemmens varme og skønhed. Hun mestrer et stort repertoire og synger gerne – hvilket er ganske sjældent – moderne musik. Hun optræder med dirigenter som Simon Rattle og Nikolaus Harnoncourt og har sunget med de bedste europæiske orkestre. I januar kunne hun opleves i den kendte ”Opera Bio”, hvor hun i en direkte transmission fra The Met i New York sang Zelina i ”Don Giovanni”. I april sang hun titel partiet i Alban Bergs opera ”Lulu” ved Daniel Barenboims Festtage i Berlin og kan altså blot tre måneder senere høres som solist i Stoense kirke.

Hun akkompagneres af pianisten Gerold Huber. Han har studeret lieder- akkompagnement hos selveste Fischer- Dieskau og modtaget flere priser bl.a. i 2006, hvor han sammen med sangeren Christian Gerhaher modtog en af de fornemme Gramophone priser. Kritikken skriver, at han ”får klaveret til at synge”, og at han ”med sin fuldendte piano kultur trænger helt ned i musikkens dybder.”

Koncerten, som er den eneste i Danmark, finder sted i Stoense kirke lørdag den 28. juli klokken 15.30. Programmet er sange af Schubert og Strauss.

 

Se filmklip herunder fra koncert andet steds.

 


 


 
  Besøgstæller