De vil aflive vore vildkatte !?
Formand for SF Langeland Nynne Printz (SF) har fået bevilliget 30.000 kr. af kommunen til indfangning og aflivning af Vore vildkatte, - se dette link til omtale af projektet på Ø-boen : http://www.fyens.dk/article/2113752:Langeland--Langeland-skal-aflive-katte - begrundelsen for missionen er forestillinger om, at vildkatte er syge og lever en kummerlig tilværelse.

Vildkattene er u-undværlige i kampen mod rotter og mus på Langeland, - i Lohals har vi adskillige vildkatte der har levet i mange år, de kommer en gang imellem forbi og får et måltid mad og fejler absolut ingenting, - i 15 år har jeg kun set 1 vildkat der var blevet syg og de tilsyneladende meget få syge, aflives af de lokale jægere, - der er ikke nogen problemer med vildkatte. Jeg tror kommunen skal vælge mellem at have vilde rotter eller vilde katte og jeg vil varmt anbefale at vi bevarer de vilde katte. Fortalerne for aflivning af vildkatte mener, at fortalere for vildkattenes bevarelse, har romantiske forestillinger om, at vilde katte kan klare sig selv i naturen, - forkert !!!! . . . troede vi vildkattene kunne klare sig alene, så satte vi ikke mad ud til vildkattene i en uendelighed.
Ofte er de, der vil have de vilde katte aflivet, - selv katteejere med netop romantiske forestillinger om, at kun katte med sløjfe i håret, placeret på en silkepude foran brænde ovnen, ventende på den næste middag, - kan have et værdigt liv, - disse katteejeres ønske om vildkattes aflivning, hænger muligvis også sammen med, at deres tamkat af og til kommer hjem med revet skind efter mødet med en vildkat og vildkattene ønskes derfor døde. I Lohals er der mange sunde, raske vildkatte og derfor ses kun sjældent rotter på overfladen, - vildkattene er slanke - ja, - men det er ikke en sygdom. De fortalere for aflivning af katte i Lohals vi kender til, - bor langt væk fra Lohals og kender intet til de aktuelle forhold i Lohals.

Kattene herunder er vildkatte, der ofte kommer forbi i haven og får katte tørfoder blandet med tunfisk eller makrel.

.


 
  Besøgstæller