Læserbrev
Lohals.dk har modtaget nedenstående læserbrev fra Maria Goth Jensen i Lohals. Vi vil forelægge problemet for kommunen og kommunikationen kan følges i nedafgående retning, med ældste breve øverst, - NYESTE NEDERST !!
 
Til Lohals.dk

Tyverier fra vej bod.                                Lohals den 8 maj 2013.

Har altid kunnet stole på betaling fra folk i Lohals, men det er slut nu, på grund af asylansøgere som har bosat sig i Lohals. Det er nu 2 gang med kort mellemrum, at der ikke er blevet betalt for varer i boden af asylansøgere, - først tyverier for 200 kr. og i dag tyverier for et lidt mindre beløb. Kan det være meningen, at disse fremmede skal komme og gøre vores dejlig lohals til en usikker by, - det er svært at acceptere. I dag den 8. maj, - stjal to ældre damer af anden etnisk herkomst lige for øjne af mig, da jeg stod i mit vindue.

Det er jeg meget ked af og håber, - der kan blive gjort noget for, at stoppe tyverierne.

Hilsen Maria Goth Jensen i Lohals.

 

 
 

Kære Kurt Habekost                                 Lohals den 9 maj 2013.

Vedr. tyverier fra vej bod i Lohals.

Vi vil bede dig svare på nedenstående, eller videre sende til rette vedkommende, hvis det ikke er dig.

Vi har modtaget et læserbrev ang. tyverier fra en vej bod i Lohals som angiveligt bliver begået af asylansøgerne tilknyttet midlertidige asylcenter på Lohals gamle bade hotel i Søndergade. Har kommunen en beredskabsplan klar til, at imødegå begyndende kriminaliteter begået af asylansøgere i Lohals. Hvordan får ofrene for tyverier erstatning, er det kommunen, der skal betale, eller er det udlændingestyrelsen, der skal betale og hvad er adressen ofrene kan henvende sig på for, at få dækket deres tab i forbindelse med kommunens asylprojekt i Lohals.

Se læserbrev på følgende link : http://www.lohals.dk/Aktuelt/2013/2013.05.09%20Brev%20fra%20laeser%20vedr%20asyltyverier%20i%20Lohals%20paa%20Langeland.htm
 

Med venlig hilsen

Lohals Turist og Lokal Forening
Sekretær Niels Hugo Røntved Andersen

                       

 
15 maj 2013

Det er snart en uge siden vi sendte ovenstående mail til dig, - kan vi vente at får svar ?

Med venlig hilsen

Lohals Turist og Lokal Forening
Sekretær Niels Hugo Røntved Andersen

Meddelelsen

   Til: Kurt Habekost
   Emne: Fwd: Tyverier i Lohals
   Sendt: 15. maj 2013 08:42:07 (UTC+01:00) Bruxelles, København, Madrid, Paris

 blev læst 15. maj 2013 08:51:49 (UTC+01:00) Bruxelles, København, Madrid, Paris.


 

Kære Niels Hugo

Du kan altid forvente at få svar, nogen gange bliver det blot lidt senere end ellers, og denne gang sendte du mailen kort før en helligdag. Men der kan gå op til 10 arbejdsdage, inden der bliver svaret.

I forhold til dine spørgsmål kan jeg oplyse, at Langeland Kommune ikke har nogen speciel beredskabsplan i forhold til begyndende kriminalitet hos asylansøgere, men vi har en speciel indsats i forhold til at forebygge kriminalitet hos unge borgere i almindelighed.

Langeland Kommune er ikke bekendt med, at der skulle være særlige problemer i forhold til kriminalitet hos asylansøgerne i Lohals. Under alle omstændigheder vil det være Politiets opgave at konstatere dette. I forhold til eventuel erstatning kan de berørte fremsætte krav om en sådan i forbindelse med, at der rejses straffesag. Erstatningsspørgsmål i forbindelse med kriminalitet behandles af retten - og ikke af kommunen.

Hverken Langeland Kommune eller Udlændingestyrelsen kan udbetale erstatning så længe, der ikke er afsagt en strafferetlig kendelse.


Venlig hilsen
Kurt Habekost
Stabschef
Direktionssekretariat
Langeland Kommune
Tlf.: 63516204/21727778
kha@langelandkommune.dk
www.langelandkommune.dk
 

                        
  Besøgstæller