John har erhvervet en af de sidste og ældste gode gamle solide joller bygget af Christian og Niels Jørgensen på Lohals bådebyggeri og vil renoverer den fra enden til anden. Som vi ser på fotoet, så går John helt i bund og ind til det bare træ. Jeg mener jollen blev bygget på bestilling af den tidligere sognefoged bosiddende på "YDUN" og senere overtog sønnen Erik (sognefoged) skibet og senere igen Hans. Hans har stadig motoren og det er vist meningen, at Hans vil renovere motoren og så må vi håbe på, at den ender i jollen, den hører til.

Har jeg skrevet noget der ikke stemmer, skal jeg nok få det at vide af Jesper eller Hans og så bliver det rettet.

Så kom  de ventede fakta, - Jesper skriver :

"Der er du sgu da helt galt på den.

Den er bygget under krigen, derfor er jernklinket, da man ikke kunne få kobber.

Den er bygget til Flindterne, RU 19 "Per" oprindelige motor ved jeg ikke noget om, men der kom er Bukh 2 ev 100 i vist i 1958, det er den Hans har stående.

Motoren har Hans nusset om, adskildt og udskiftet div. sliddele løbende, delene har han købt eller lavet selv, ned til mindste detalje med stor omhu.

Mener Erik købte den omkring 1976, ( da Flindterne fik den nye Nydsted jolle) her efter blev dammen ændret til damtragt frem for fuld damdæk, og som følge her af også delvis ny bund.

Så er den også bygget i Marinius Jørgensens tid og ikke Niels og Christian

Men en fantastisk god jolle at sejle og opholde sig i under alle vind og vejrforhold.

Mvh.

Jesper "

Tak for de korrekte oplysninger om RU 19.


 

 

John har med stor succes renoveret en tidligere bundgarns jolle, også bygget i Lohals, det flotte resultat ses herunder.

  Hit Counter